Vi har gleden av å invitere til Den Store Hagefesten i Stallgården, Eidsvoll Verk 26.–27. mai 2018. Det blir utstillere ute i borregården og inne i stallen og foredrag. Markedet er åpent kl 1100-1600 begge dager.

Inngang 100,-

Markedspass gjelder begge dager inkludert foredrag.

Barn gratis.

Sett av datoer, mer informasjon kommer!

<p class=»event_page_text»>Salgsutstilling med bilder av Elen og Ane Egeland. Mor og datter stiller ut for første gang sammen, dette er også Ane sin debututstilling. Ane Egeland lager illustrasjoner med blekk og vannmaling og vil på utstillingen selge trykk av disse. Elen Egeland stiller ut både malerier og tekstilbilder med applikasjon, symaskin og broderi. Åpner 7. april kl 1300, alle velkommen!

<p class=»event_page_text»>

Her kan du sikre deg en fantastisk fredagskveld. Om du har en avtale med svigermor, Tante Grethe (med h), eksen eller venner og kjæreste. Fortvil ikke, de er velkommen de også! Denne fredagen tar Sturla Berg Johansen turen. Han er fortiden aktuell med turneen #denfølelsen og han gleder seg til å skape stemning for dere på Festiviteten. Den lokale komikeren Susann Laache fra Råholt kommer på sykkel eller eventuelt spark for å dele denne fine kvelden med dere. Vi får også besøk av Sondre Stømer og Aleksander Økland. Kvelden ledes av Laurits Lundgaard. Billetter kr 250,- fås kjøpt i Coffee Too og på coffeetoo.no.

<p class=»event_page_text»>

Vil du spise først, forhåndsbestill Tapas-buffét i Coffee Too, kr 240.

<p class=»event_page_text»>

Velkommen til Sand-up på Teten!

<p class=»event_page_text»>

Etter en knallsuksess sist blir det igjen quiz,velkommen til en hyggelig kveld på Værket nok en gang ? Maks fem pr. lag. To runder av 20 spørsmål. Allmennquiz innenfor felter som kultur, historie, verden, vitenskap, sport, livsstil, media. Bruke mobil ække lov! Quizmastere vil som sist være Sondre Klaseie og Tom Erik Paulsen. Kafeen er åpen utover kvelden med enkel matservering og godt drikke.

Eidsvoll Fotoklubb arrangerer fotocafé i peisestua på Galleri Festiviteten.

Åpent for alle fotointeresserte. Du trenger ikke å være medlem av fotoklubben for å delta.

Ta med fotoutstyr om du ønsker å få hjelp til innstillinger.

Velkommen til en hyggelig fotoprat!

<p class=»event_page_text»>

Vi ser at det er interesse for en arena der voksne kan møtes og spille brettspill. Vi i Aktivitetsværket inviterer derfor til spillkveld. Vi har kjøpt inn mange spill og noen som deltar vil ha med egne spill man kan prøve. Det er lurt å møte opp kl 18 slik at man blir med på de første spillrundene, men det er fullt lovlig å komme senere. Det har vært godt oppmøte så langt. Det blir mulighet for å kjøpe fantastisk hamburger, øl, mineralvann, kaker og kaffe! OBS: Aldersgrense 18 år.


Lørdag 20. januar klokken 14.00 – 16.00 markerer vi åpningen av vår utstilling bestående av abstrakt maleri ved Kristine Skadberg Hasseløy, fotografi ved Estera Kluczenko Johnsrud og illustrasjon ved Julie Sandberg. Det vil være mulig å kjøpe originale malerier, illustrasjoner, samt fotografier i et begrenset opplag. Mer informasjon om åpningen kommer. Utstillingen henger ut februar 2018.

Estera Kluczenko Johnsrud er en freelance fotograf, født i Polen og basert i Oslo. Hun er utdannet ved Bilder Nordic School of Photography. Esteras bilder er inspirert av stilleben fotografi, natur og portretter. Hun bærer med seg minnene fra de mange besøkene til landsbygda i Polen. Hvor hun i bestemors gamle hus så lys, motiver og sammensetninger som i dag preger hennes bilder. Det vakre i det uperfekte, tekstur og farger inspirerer Estera.

Bildene i denne utstillingen er en del av hennes bokprosjekt i forbindelse med Pagina – en workshop ledet av Hans Olav Forsang. Bildene i denne utstillingen er til salgs og kunstneren kan kontaktes på e-post estera.kluczenko@gmail.com

Kristine Skadberg Hasseløy er en fargeglad kunstner født i Stavanger med base i Drammen.

Til tross for sin unge alder har Kristine allerede rukket å bli en erfaren kunstner.

I 2004 viste hun sine malerier offentlig for første gang og har siden solgt på det private marked. Produksjonen er variert, men akryl, kull, blekk og pastellkritt er mest brukt i denne utstillingen. Uttrykket er internasjonalt og moderne. Det gjenkjennes ofte med lyse, sarte lag av maling, kombinert med de sterke farge-eksplosjonene.

Mye tid er lagt ned i det enkelte kunstverk, og hvert lerret forteller sin egen unike historie gjennom lag på lag av flater og maling.

Kristine er opptatt av interiør, tenker stadig på kunst, og dette gjenspeiles i hvordan hun bor og i hva hun liker å omgi seg med. Inspirasjonen hentes fra mennesker, historier og nærmiljø. Kunstnere som Jacob Weidemann, Inger Sitter og Kåre Tveter har også vært inspirasjonskilder for Kristine. Hun har erfaring som daglig leder i Gunilla Holm Platous galleri i Drammen og har fungert som en høyre hånd og personlig assistent for Gunilla gjennom flere år.

Maleriene i denne utstillingen er til salgs, og kunstneren kan kontaktes på telefon 91177687, eller på mail via nettsiden kristinehasseloy.no

Vi ønsker oss gjester i alle aldre, så ta gjerne med deg både barn og besteforeldre, vi gleder oss til å se dere!

Kristine, Estera & Julie

Eidsvoll-Jazz, Galleri Festiviteten, Eidsvoll Verk

Søndag 18. februar kl. 19.00

Nå er Torbjørn Dyruds andre viseplate endelig kommet, og den 18. februar spiller han på Galleri Festiviteten! «Under sola, gjennom regnet» inneholder ti sanger som bærer i seg mye av det folk forbinder med det gode liv på landet. Musikken er en slags amerikana-inspirert Prøysen med en verbal, musikalsk og dyktig verbal pianist i midten. Låtene hans er personlige og ekte, tekstene er nære, varme, ettertenksomme, underfundige og observante. Sangene handler om kjærlighet og savn, jordbruk og håp, foreldreskap og årstider. Musikken lodder dypt og favner vidt og en kan fornemme kulturlandskapet og den store himmelen over flatbygdene i musikken han lager.

Billetter kr. 250,-:

VIPPS 129363 (Eidsvoll-Jazz),

eller ved inngang.

Eidsvoll Fotoklubb arrangerer fotocafé i peisestua på Galleri Festiviteten.

Åpent for alle fotointeresserte. Du trenger ikke å være medlem av fotoklubben for å delta.

Ta med fotoutstyr om du ønsker å få hjelp til innstillinger.

Velkommen til en hyggelig fotoprat!

Fredag 2. februar kl. 20.00, Galleri Festiviteten, Eidsvoll Verk:
My Buddy – en hyllest til Chet Baker

Helge Nysted – piano
John Børge Askeland – bass
Thomas Hvale – trommer
Arne Hiorth – trompet
Trond Haugmark – vokal og forteller

Ide, tekst og produksjon: Trond Haugmark
Musikalsk leder: Helge Nysted

Hvem var Chet? Det får du kanskje noen svar på den 2. februar. Da spiller Trond Haugmark m/ band forestillingen My Buddy – en hyllest til Chet Baker på Galleri Festiviteten.

Det er artisten Trond Haugmark som igjen står i bresjen for forestillingen som for første gang ble fremført i mai 2017. Forestillingen består av kjente låter som bindes sammen av korte fortellinger fra Chet Baker sitt liv. Chet Baker sang i tillegg til å spille trompet. Repertoaret til forestillingen er hentet i fra Chet Baker Sings, et album utgitt i 1954 preget av melodiøse og harmoniske melodier.

Haugmark hørte Bakers signaturlåt ”My Funny Valentine” første gang for 20 år siden, og siden da har han vært fascinert av den legendariske jazzmusikeren. Han var en musiker som framførte de ømmeste kjærlighetslåtene på scenen, men hadde et turbulent liv utenfor – preget av dop og en mislykket jakt på nettopp den kjærligheten han sang om.

Haugmark beskriver musikken til Chet Baker som tilgjengelig og følsom. Han var kanskje en av jazzens største lyrikere. Haugmark ga selv ut albumet My Reverie i 2015 og kom ut med singelen Drive i 2016. I det senere året har han jobbet med fortellerkunst og denne produksjonen er et resultat av dette.

Billetter kr. 250,-
VIPPS 129363 (Eidsvoll-Jazz)
eller ved inngang.

Bli med på en kjempemorsom og prestasjonsFRI dansetime for hele familien. Vi danser og leker til morsom musikk som fenger både barn og voksne. Dette er en aktivitet ALLE kan være med på, så ta gjerne med bestemor, småsøsken, onkel eller oldefar. GRATIS!

Arrangør: Aktivitetsværket og Romerike Musikkteaterskole

stallgardens_julemarked

Lørdag 9. og søndag 10. desember er det julemarked i Stallgården på Eidsvoll Verk, begge dager kl. 1100-1700.
Inngang kr 70,- (inngang gjelder for begge dager) Barn under 16 år gratis.

Julemarkedet er et håndverksmarked og det selges unika, håndarbeid, håndverk, designvarer, sjokolade, smykker, vevde duker, julepynt, honning, bakevarer, spekemat blant mye annet som er å finne på markedet.

Julemarkedet har bygget seg opp over et tiår og er i år større enn noen gang med utstillere inne og ute i Stallgården. Vi gleder oss over mange trofaste gode utstillere og alle de nye som kommer.

Det blir markedskafe og grilling i Stallgården, Coffee Too på Galleri Festiviteten har nydelig lunsj og juletapas i kafeen for en pust i bakken.

Ellers er det aktiviteter på hele Værket under «Jul på Værket» som arrangeres 9. og 10. desember. Vi anbefaler besøk hos våre gode naboer Eidsvoll 1814, Kafe Standpunkt, museumsbutikken 1814 og Kammerpikene og Coffee Too.

Velkommen til Jul på Værket 2017

julegran

Vi gleder oss til familiefest og tenner julegrana! Det blir det salg av grøt i kafeen før det braker løs med trylleshow og annet oppe i storsalen og kanskje kommer nissen i år… Coffee Too holder åpent til 21.00

trio_locale

HUMMER og KANARI
– en konsert uten en rød tråd!

Trio Locale:
Torhild Fimreite, klaver
Arjan Nieland, cello
Torgeir Ziener, klarinett

Gjestesolist:
Tanja Leine, sopran

Galleri Festiviteten, Eidsvoll
søndag 26. november kl 1500

Billetter a kr 250,- v/inng. fra kl 1430
NB! Kun kontanter!!!

Trio Locale har valgt å sette Hummer og Kanari som overskrift når de inviterer til konsert med en svært så variert musikalsk meny i Galleri Festiviteten, Eidsvoll, søndag 26.november kl 1500. Med Tanja Leine, sopran som gjestesolist har Torhild Fimreite, klaver, Arjan Nieland, cello og Torgeir Ziener, klarinett satt sammen et program av vakker og iørefallende musikk krydret med en solid dose humor. Her blir det både Mozart og Prøysen i versjoner du sjelden hører, og melodiske og dramatiske kjærlighetssanger av blant annet Francis Poulenc og Kurt Weill. Musikk av Astor Piazzolla, George Gershwin og Nino Rota blir også å høre på denne kabaretinspirerte konserten hvor publikum i tillegg kan nyte sin kaffe og annet godt fra Festivitetens kafé. Trio Locale og Tanja Leine ønsker velkommen til en konsert med «løs snipp»

Mer informasjon om Trio Locale finner dere på www.triolocale.no

akselsen

Vi ser fram til nok en konsert på Galleri Festiviteten med Elias Akselsen med familie og venner!

Billettsalget starter i døren fra 1time før konsertstart. Kontant eller VIPPS.
Voksen: 250,-
Barn (under 15år) 100,-

Velkommen

coffeetoo_evening

Coffee Too evening tilbyr varme måltider hver søndag fra kl 16-18, alle velkommen til en koselig og smakfull kveldsstund hos oss!

kjemilie

Eidsvoll-Jazz, Galleri Festiviteten,
Søndag 5. november kl. 19.00:

Kjemilie. Plateslipp!

Emilie Storaas – vokal
Kjetil André Mulelid – piano,
Håkon Aase, violin.

Med sine nære og trøstende sanger, gir Kjemilie nytt liv til det enkle, det daglige og det hverdagslige. Det som bare er, som får lov til å bare være. Kjemilie inviterer sårbarheten inn i musikken, og inn i samspillet, der både det sarte og det sterke gis plass.

Kjemilie slapp 13. oktober sitt andre album «Bakkekontakt» på Øra Fonogram, og spiller på en rekke av landets konsertscener i slutten av oktober og november. «Bakkekontakt» er et album som river i deg, omfavner og brer seg over deg. «Bakkekontakt» følger i fotsporene til debuten «Hverdagene» som Jazznytt beskrev som en av årets sterkeste utgivelser i 2016. Kjemilie har finpussa på det lavmælte uttrykket, låtene er tydeligere og skarpere, men holder på det nære og personlige.

https://nb-no.facebook.com/Kjemilie/

Inngang kr. 200,-

21740925_1476999122392519_3540068488430484734_o
Enten før, eller etterpå

Mette Mygland / Synnøve Søtorp
Utstilling maleri, tegninger og objekter

Vi ønsker varmt velkommen til vernissage lørdag 7.10 kl 1400. Utstillingen viser malerier og objekter. Begge kunstnerene har hatt verksted og utstillinger på Galleri Festiviteten tidligere men dette er første gang de stiller ut arbeider sammen.

Utstillingen vil henge tom søndag 5. november.

Åpningstider
man-fre 10-15
lør og søn 11-16

anita

ANITA NYHAGEN:
Jeg er mor og bestemor.
65 år, gift, skilt, langtidssykmeldt, friskmeldt, ufør, før.
Temperamentsfull, livsglad, morsom, men også alvorlig.

Jeg er dansebandvokalisten som gikk fra scenetilværelsen til å være en av de mest markante skikkelser i Norsk underholdningsbransje på 90-tallet og fram til 2005. Som manager og daglig leder ble jeg omtalt som Norges 25. mektigste kvinne.

Parallelt har jeg vært brennende opptatt av samspillet mellom psyke og fysikk, hva tanker og følelser gjør med bevisstheten vår, og hvilke utslag valgene våre gjør med liv og helse.

Innenfor dette har jeg, som naturterapeut, opparbeidet en innsikt som jeg har brukt til å hjelpe utallige mennesker med å forstå at slik du har det med deg selv, gjenspeiler seg i kroppen din.

Jeg har selv vært oppe i de store høyder og nede i de dypeste daler, og dette har gjort meg godt kjent med livets mange innfalsvinkler.

Denne kvelden vil jeg gi deg mine tanker og betraktninger om hvorfor vi er og blir syke, og ikke minst hvordan vi holder oss friske! Jeg mener også at sang og musikk har en undervurdert plass i folks helse, så dette blir en selvfølgelig del av denne kvelden.

Velkommen til en engasjerende kveld som du garantert aldri har opplevd maken til!

Salg av billetter på Vipps 90738979
eller betal til konto nr. 1202.86.45056
Bill. pris kr. 250,-
(Kvittering er inngangsbillett)

standup

Stand-up på Teten med Vidar Hodnekvam og Bjørn Henning Ødegård!
Showet starter kl 20.00

Spise først?
Buffet i kafeen fra kl 18.00 ved forhåndsbestilling en uke i forveien, 245kr

Galleri Festiviteten fredag 27. oktober kl 20.00

Billetter kr 250 / Bestill på: www.coffeetoo.no

groove

GROOVE Too er et nytt folkehelsetilbud fra Aktivitetsværket som i første omgang går over 6 mandager. Timene er gratis og alle er velkommen til å komme å røre på seg! Dette passer, i følge instruktør i GROOVE Sara Maria Helstad, ALLE og du trenger ingen forkunnskaper for å være med. Alt du trenger er å møte opp!

GROOVE er en vanvittig morsom opplevelse av å bevege kroppen kreativt til musikk i fellesskap med andre! GROOVEmetoden engasjerer og inspirerer til utforsking av bevegelse til variert musikk. Du vil oppdage din egen måte å bevege kroppen til enkle trinn og rytmer.

GROOVE timene er bygd opp slik :
Oppvarming
Dans
Avspenning/meditasjon/stillness

GROOVE har en filosofi som bygger på at det ikke finnes noen riktig eller feil måte å danse på. Du er istedet en sunn og prestasjonsFRI opplevelse av dans og trenger INGEN forkunnskaper eller erfaring med dans. Iløpet av en GROOVE-time begraver vi janteloven ved å fjerne alt som heter sammenligning! Dette bygger ikke bare selvtillit, men understøtter kreativitet, empati og øker aksepten for at vi alle skal være forskjellige!

Bor du i Eidsvoll og trenger skyss til Eidsvoll Verk, ta kontakt direkte i mail på facebook.

Litt om opprinnelsen til The World GROOVE Movement
https://theworldgroovemovement.com/

suppe_pa_teten_2609

Vi lærer bort enkle triks til gode supper spesielt rettet mot ungdom. Fokus på sunne vaner og næringsinntak er mer aktuelt enn noen gang og å lage mat fra bunnen av er ikke så vanskelig som du tror. God næring = verktøy til et godt liv.

Arrangementet Suppe på Teten arrangeres siste tirsdag i måneden. Lag og foreninger i Eidsvoll kan presentere seg, sitt tilbud eller arrangere diskusjoner. Vel møtt til suppe med innhold!

ny_topp_secondhand

Lørdag 16. september og søndag 17. september kl 1100-1600 arrangerer Galleri Festiviteten Stallgårdens SECOND-HANDMARKED med servering.

Vi arrangerer for 3. gang vårt Second-handmarked i Stallgården. Markedet vil ha hovedvekt på klær, hatter, sko og accessories og noe second-hand interiør og redesign.

Det vil også være boder med mat. Vi stiller med bord og stoler til bodene og du er velkommen til å rigge din bod med eget utstyr, vogner, griller og tilbehør etc.

Denne helgen arrangeres «Høst på Værket», et fellesarrangement for aktørene på Eidsvoll Verk og det er mange ting som skjer! Mer info kommer.

Gratis inngang!

For spørsmål og påmelding ta kontakt på: www.gallerifestiviteten.no/søknadsskjema

Eller ta kontakt med Erica Mathiesen på mobil 977 34 244

maria_gjul

Maria Gjul (22.02.69) er født i Ukraina, og vokste opp i et barnehjem uten for Kiev. Som barn var hun tidlig interessert i kunst. Hun flyttet til sentral-Ukraina som ung voksen fullførte hun studier med småbarnpedagogikk, og startet senere på designfag.

Maria jobbet i ti år ved JSC Krikuv Railway, som utstillings- og reklamedesigner før hun flyttet til Norge. I Norge stiftet hun familie og familien flyttet etterhvert til Eidsvoll. Her fikk hun muligheten til å begynne å studere på Kristiania kunstakademi. Der ble Maria en aktiv portrettkunstner, og malte mange av Norges mest kjente personer.

Maria har jobbet som lærer og førskolelærarar i barnehage i Norge. De siste fem årene har hun også holdt tegne- og malekurs på Frivilligsentralen på Råholt for barn og voksne.

I dag er Maria tatt opp som student ved Moskva V. Surikov State Academy Art Institute og studerer billedkunst, grafiske tegninger og skulptur.

På Galleri Festiviteten vil Maria stille ut malerier og tegninger fra de siste tre årene.

Velkommen

hagefesten

Vi har gleden av å invitere til hagemarked i Stallgården, Eidsvoll Verk 20.–21. mai 2017. Det blir utstillere ute i borregården og inne i stallen og foredrag.

Markedet er åpent kl 1100-1600 begge dager. Vi kommer snart med programdetaljer og utstillerliste

Inngang 100,-

Markedspass gjelder begge dager inkludert foredrag.
Barn gratis.

Last ned søknadsskjema for utstillerplass her

Hjertlig velkommen!

18278502_1673455496016911_5101622917365309235_o

Helsinki Songs er navnet på kvartetten til Trygve Seim sammen med et stjernelag bestående av den estiske superpianisten Kristjan Randalu, Eidsvolls egen Mats Eilertsen på kontrabass og finske Markku Ounaskari på trommer.

Kvartetten spiller melodier og komposisjoner som Seim har skrevet under sine mange opphold i Helsinki de senere årene. Materialet er melodisk og vakkert og bandet improviserer og musiserer lekent rundt disse komposisjonene.

Trygve Seim har jobbet med både store og små ensembler og er en musiker som stadig finner nye veier.
Han har satt sitt preg på nyere norsk jazzhistorie via grupper som Airamero, Oslo 1300, og The Source og ikke minst sitt eget Trygve Seim Ensemble med mange utgivelser på ECM. I 2016 ga han ut «Rumi Songs» med sangeren Tora Augestad og ble nominert til Spellemannprisen for dette albumet.
Han har også studert egyptisk musikk og jobbet i band med Manu Katché, Iro Haarla, Jacob Young og Sinikka Langeland.

Trygve Seim – saksofoner

Kristjan Randalu – piano

Mats Eilertsen – bass

Markku Ounaskari – trommer

17.mai

Velkommen til feiring av nasjonaldagen på Eidsvoll Verk og Galleri Festiviteten. Servering i Coffee Too, og vi satser på en magisk reprise på det flotte mai-været vi hadde i fjor! Hurra for syttende mai ??????

MGPjr2016

1. april er det duket for konsert i MAGO B (nedenfor Eidsvollsbygningen), med 9 av 10 finalister fra MGP jr 2016. Artistene synger sine finalesanger og andre sanger i duett eller sammen med bandet. Velkommen til folkefest på Værket!

Billetter finner du her: www.2016gjengen.com

suppepateten

Suppe på Teten er arrangement fra Aktivitetsværket som går av stabelen siste tirsdag i mnd. Vi invitererer til neste suppe 28.03! Lag og foreninger i Eidsvoll kan henvende seg til Aktivitetsværket og få mulighet til å presentere temaer og egne budskap på disse treffene. Dette er en unik møteplass for å bli kjent med andre og aktiviteter som finnes i bygda. Mer info kommer, sett av dato!

allsang
Babysanggruppen på Råholt i ledelse av Anne Kjersti Korsmo inviterer til årets første Allsang på Gallleri Festiviteten. Mandag 27. mars kl 12.30. Gitarist Vegar Berntsen akkompagnerer.

Du synger kanskje for barnet ditt hjemme? På Allsang på Teten vil du få mulighet til å synge kjente barnesanger, rim og regler og å lære nye sanger med bevegelser sammen med andre. Vi synger med den stemmen vi har! Husk at for din baby er din stemme den fineste av alle!

Dette arrangementet er tilrettelagt for for de minste med foreldre/besteforeldre, men alle er velkommen. Gratis inngang!

Aktivitetsværket arrangerer Allsang fire ganger i året og vi ser til å knytte sangbånd og glede til Eidsvolls befolkning og omeng i året som kommer. Velkommen til sangglede!

16939508_10154703604087771_2788340195278961485_n
Vårens store damekveld!

Kammerpikene og Coffee Too inviterer til damekveld på Festiviteten fredag 17. mars kl 19.00

Det blir motevisning, minikonsert med Pauline Voss, mat og god stemning!

Trekning på billetten. Gode tilbud hos Kammerpikene for alle som deltar.
Billettpris 350 kr

voss

Paulin Voss skriver poplåter med influenser fra både jazz og klassisk musikk. Paulins fløyelsmyke vokal kles i lekre arrangementer som ivaretas av cello, kontrabass, piano, gitar og trommer, for ikke å glemme nydelige vokalharmonier av bandets medlemmer.

Paulin Voss har bakgrunn som klassisk cellist og har deltatt på mer enn 70 norske og utenlandske plateinnspillinger, hun har hatt flere låter listet på bl.a. NRK P1 og er aktuell med nye utgivelser våren 2017. Med eget band har hun turnert Norge fra Kristiansand i sør til Svalbard i nord.

Konsertstart kl. 20.00.

Medvirkende:
Paulin Voss-vokal/cello
Helge Nysted-piano
Ola Aanje-gitar
Torstein Kinn-kontrabass
Thomas Hvale-trommer

Konserten holdes i kaféen Coffee Too, som er åpen fra 19.00 og under hele konserten.
bill kr. 200,-

Arr: Eidsvoll-Jazz

IMG_2468

Fredag 16. og lørdag 17. desember er det klart for årets Førjulsjazz på teten med Stian Carstensen. Mer informasjon ang billettsalg og arrangementet kommer nærmere. I mellomtiden får man glede seg!

Arr: Eidsvoll-Jazz

julemarked

Lørdag 10. og søndag 11. desember er det julemarked i Stallgården på Eidsvoll Verk,
begge dager kl. 1100-1700.
Inngang kr 70,- (inngang gjelder for begge dager)
Barn under 16 år gratis.

Velkommen til Jul på Værket 2016!

12366378_198400470500809_271291117502321868_n

Den 10. og 11. desember arrangerer aktørene på Værket et fellesarrangement under navnet «Jul på Værket». Da er det jul i alle hus og mange aktiviteter og hele Værket er fakkelbelyst! Galleri Festiviteten arrangerer «Stallgårdens julemarked» som er et must og en tradisjon for mange i juleforberedelsene. Velkommen til «Jul på Værket 2016» med vennlig hilsen Galleri Festiviteten, Eidsvoll 1814, Kammerpikene, Coffee Too, Aktivitetsværket og Nebbenes kafeteria

14379728_303099703399722_2395064513922125430_o

Er godt nok – godt nok? om det å være foreldre

Bli med på Dialogkafé på Aktivitetsværket på Galleri Festiviteten, Eidsvoll Verk. Sagveien 2. Innledning ved pedagog og forfatter Anne Aasgaard. Publikum sitter rundt runde bord og hvert bord for et aktuellt tema. Temaet diskuteres i 15 min. da bytter man bord og får et annet tema. Oppsummering til slutt. Dette er nyttig og morsomt for alle som er opptatt av barn.

30,- kr pr pers. (50,- for par) Påmelding til: tonje.jensen@aktivitetsverket.no eller ved å klikke at du kommer påfacebookarrangementet! Betaling ved inngangen kontant eller vipps!

14425571_1095837110453328_6296708184670085170_o

JAGGU BLIR DET
XTRASLYSBILDKONSERTHOW

Sted: Festiviteten på Værket,
Onsdag 9. november
klokka 19.30.
Her kan det ratt bli utsolgt.
Siste show på lenge.

Billettsalg hos Mix- Amfisentret på Råholt
Billett kr. 250.-
Åpent
Mandag – fredag: 9 – 21
Lørdag: 9-20
Søndag: 11-21

Hilsen Piters og Stabbe
og bandet RÅHOLT MANUFAKTUR

14563333_1079584025472602_5056192637361256502_n

Vokalgruppene Bris fra Feiring og Kolon fra Jessheim holder lunsjkonsert sammen på Eidsvoll Verk.

Vi presenterer tekster om kjærlighet av blant andre William Shakespeare, Henrik Wergeland og Alf Prøysen.

Musikken er for kor a Cappella og for kor og piano. Lederne for de to ensemblene, Linnea Sundfær Haug (Kolon) og Morten Haugli (Bris) vil også by på seg selv og presentere hvert sitt solonummer.

Med oss har vi pianist Ragnhild Briseid, som sist opptrådte i kommunen da Feiringteateret satte opp musikalversjonen av Ungen.

Kafeen i kjelleren på Festiviteten holder åpent fra 11.00 – 16.00 denne dagen, så her er det mulighet for å ta en hyggelig formiddag på Verket med både lunsj og kultur.

Billetter kjøpes i døra for 200 kr. Korsangere får rabatt ved henvendelse på forhånd, og barn til og med 12 år kommer gratis inn.

2

Veslemøy Solberg og Sven Ohrvik fortsetter å begeistre og inspirere publikum over hele Norge,
og mange tusen mennesker har allerede sett dem i aksjon. Nå er de klare med en ny herlig konsert
full av musikalsk inspirasjon, humor og visdom på Galleri Festiviteten. Gratis inngang. Loddsalg.
arr: Eidsvoll Frivilligsentral / Aktivitetsværket

popupmat_secondhand_ny

Lørdag 17. september og søndag 18. september kl 1100-1700 arrangerer Galleri Festiviteten «Stallgårdens POP UP MAT og SECOND-HANDMARKED»

Går du med ønsker om å vise dine matkunster, drive en kafé eller restaurant, eller er du etablert innen matfaget? Da kan du være med på Stallgårdens POP UP MAT dag på Eidsvoll Verk.

Vi ønsker at de besøkende skal oppleve alle variasjoner av spisetilbud som finnes i regionen, og kanskje noe nytt og spennende i form av spirende gründermat. Alle former for matkultur er velkommen!

Vi lager felles «spisesal» i Stallgården og stiller med bord og stoler til bodene og du er velkommen til å rigge din bod med eget utstyr, vogner, griller og tilbehør etc.

Inne i Stallen er det Second-handmarked med egen seksjon for vinyl. Markedet vil ha hovedvekt på klær, hatter, sko og accessories og også noe second-hand interiør og redesign.

Ingvild Waerhaug-Baron vil ha egen stand hvor hun demonstrerer/viser stofftrykk/ kreativt gjenbruk av klær. I tillegg til presentasjon av egen bok.

17. september er det Lørdagsværket og mange tar turen til Eidsvoll Verk denne helgen.

For spørsmål og påmelding ta kontakt på mail: gallerifestiviteten@mev.no

www.gallerifestiviteten.no

PETRA_designkontor

Galleri Festiviteten inviterer deg til å bli med på fotoutstillingen «Eidsvoll i mine øyne». Er du glad i bygda di og glad i å fotografere er du herved invitert til å sende inn ditt bidrag til årets sommerutstilling på Galleri Festiviteten.

Kriteriene for innsendelsene er fotografier med gjenkjennelige motiv fra Eidsvoll. Vi ønsker oss bilder fra hele grunnlovsbygda. Det blir gjort et utvalg av innsendte bidrag hvor det legges vekt på å gi utstilllingen bredde, variasjon og interssante vinklinger.

Utstillingen åpnes av journalist og forfatter Tom Stalsberg fredag 13. mai kl 1800.

Send inn foto til: gallerifestiviteten@mev.no

DATOER

Innsendingsfrist: 2. mai

Tilbakemelding: 2. mai

Innleveringsfrist montert foto: 9. mai

Utstillingsåpning: fredag 13. mai kl 1800

FORMAT OG MONTERING

Format: Minimum format 30×30 cm

Montering: Montert foto på underlag som kapa / akryl /

aluminium / lerret etc.

Vi gleder oss til å se Eidsvoll gjennom dine øyne!

13995575_1097490473676721_4021642715980044490_o

Mange spør om å få fotografere inne i Mago B. Det kan man få anledning til førstkommende lørdag 20.08 kl 11-13 og mandag 22.08 kl 18-20 da arrangerer vi «åpen dag» i Mago B. Neste anledning blir neste år, velkommen til Værket!

13411848_1051775188248250_5307693760947580756_o

Krutthuset er den eneste gjenværende bygningen fra det gamle Eidsvold Jernværk, som opprinnelig lå mellom Eidsvollsbygningen og Andelva. Noe av det som er unikt med Krutthuset er at den er bygget av tømmer, noe som er svært sjeldent når det gjelder Krutthus.

Eidsvold Jernværks tid varte fra 1624–1822, Krutthuset er trolig fra 1600 tallet. Eidsvoll Jernværk fikk en nær 200 års broket og skiftende historie med opp- og nedgangstider. Etter Napoleonskrigene var det vanskelige år, Carsten Anker gikk konkurs i 1822 og innstilte dermed driften. De store jord-og skogeiendommene skiftet eiere flere ganger inntil Mathiesen Eidsvold Værk overtok i 1893.

Samlingen til Mathiesen Eidsvold Værk i Krutthuset har gjenstander fra Eidsvold Jernværk, Feiring Jernværk og andre jernverk fra samme tid. Det er også gjenstander fra Berger glassverk utstilt i Krutthuset.

Vi inviterer til åpen dag lørdag 11.06, kl 11.00-16.00
Velkommen!

Krutthuset, Magoveien 28, Eidsvoll Verk (Rett bak Traktorstallen)

11872106_889519064473864_379152528788480337_o

Vi har gleden av å invitere til hagemarked i Stallgården, Eidsvoll Verk 21.–22. mai 2016. Det blir utstillere ute i gårdsrommet og inne i stallen samt parkvandring og foredrag. Vi jobber med program og utstillerliste for 2016 og kommer med mer informasjon framover.

Det blir i år som i fjor foredrag og parkvandring og mange spennende utstillere. Sett av datoene!

Lars Arne Rørtveit er vår faste medarrangør og hagefaglig ansvarlig, og vi er glad å ha han med på laget.

Åpent lørdag 21. og søndag 22. mai begge dager, kl. 11.00-17.00

Inngang 100,-

Markedspass gjelder begge dager + foredrag.

Barn gratis.

Hjertlig velkommen!

Last ned søknadskjema for utstillere til Den store Hagefesten 2016

997000_1762084567348017_6952605585399534379_n

Lørdag 21. mai kan du oppleve Stand Up på Festiviteten!

Vi er stolte over å presentere to førsteklassede komikere fra Latter på Aker Brygge:
Christer Torjussen er en av veteranene på den norske standupscenen. Han har mottatt flere høythengende priser, bla. Komiprisen, Stå Opp-Prisen og Standup Mester. Med seg har han Halvor Joansson som i løpet av kort tid har erobret standupscener landet rundt. Kanskje du allerede har sett han på Unge Lovende eller Latter Live.

Billetter kan kjøpes i Coffee Too!

Bill. 250,-

eidsvollsbygningen

Lørdag 21. mai er det igjen Lørdagsværket på Eidsvoll Verk, og det yrer med aktivitet på hele Værket! Eidsvoll 1814 stiller med Superheltutstilling og aktivitetsløype med superheltinnslag. I Stallgården er «Den store Hagefesten» med boder og foredrag. Gode tilbud hos Kammerpikene og Coffee Too. Vi bryr oss om Eidsvoll har tema natur og turmat – et arrangment for familen med utgangspunkt fra Galleri Festiviteten. På kvelden er det Stand up på teten fra kl 2000 med komikerne Halvor Johansson og Christer Thorjussen fra Latter. Velkommen til innholdsrik dag på Værket!

12440662_958966624172169_7690608887539941467_o

Inspirasjonskveld med Signe Lippestad og sang ved Charlotte Jacobsen

Vi kan med glede invitere deg til vårens høydepunkt på Øvre Romerike! Signe Lippestad vil holde foredrag om tema: «Menneskeverd» og det blir sang ved Charlotte Jacobsen fra Farmen.

Enkel servering!

Inngang 100,- betales ved fremmøte.

Påmelding til: tonjedesign@gmail.com eller ved å trykke at du deltar på dette arrangementet.

12823341_1002938983118216_1678056006629830131_o

Engasjement og frivillighet inn i fremtiden er viktig. Samarbeidsnettverket «Vi bryr oss om Eidsvoll» ønsker derfor å invitere alle med interesse for frivillighet til en inspirasjonskveld. Arrangementet er gratis og har til hensikt å skape ideer og energi, slik at vi sammen kan være med å gjøre Eidsvoll til et enda bedre sted å leve.

– Ordfører Jon-Erik Vika ønsker velkommen
– Foredrag ved Stig Hjerkinn Haug som har ledet hundrevis av ideprosesser og har en unik evne til å fange oppmerksomhet, engasjement fra første stund. Han har et fantastisk smittende humør og engasjement. Stig vil holde en times foredrag for oss.

– Stig leder også en idedugnad i ca. en halv time, her håper vi å få mange gode innspill til aktiviteter som nettopp du synes mangler i bygda vår. Vårt fokus er på morgendagens aktiviteter, slik at det utvikles tilbud som både er aktuelle og nyskapende og samtidig tar vare på gode tradisjoner.

– Vi lager stand rundt i salen og du vil få mulighet til og «mingle» litt rundt. Det vil også bli en presentasjon av de tilbud som samarbeidsnettverket «Vi bryr oss om Eidsvoll» har etablert til nå.

Velkommen til en spennende kveld!

Arrangementet med enkel servering gjennomføres med støtte fra: Eidsvoll bygdekvinnelag, Galleri Festiviteten, Eidsvoll frivilligsentral, Eidsvoll bibliotek, Eidsvoll Ullensaker Blad og Eidsvoll Demensforening.

Har du spørsmål kontakt Eidsvoll frivilligsentral på 63960170 post@frivilligsentralen-eidsvoll.no eller post@vibryrossomeidsvoll.no

12239883_10153929982676405_6243995219993285343_n

Østfrost tok i 2015 skrittet fra å være et lavmælt band med noen låter på Soundcloud til å spille inn sin første EP, bli et solid liveband og spilte på festivaler som Fjellparkfestivalen, Iceland Airwaves og Soddjazz. Nå har de sluppet sin digitale EP ‘Østfrost EP’ på vinyl (5. Februar) og spilte i februar på Trondheim Calling til gode kritikker.

På plateselskapet NO FOREVERS slapp bandet i høst den selvtitulerte EP-en ”Østfrost EP” og singelen ”Bakkegata 14b”. Den første singelen på EP-en ble A-lista både på studentradioen i Bergen, Oslo og Trondheim. Bandet har fått omtale og gjort intervjuer både i lokale, nasjonale og internasjonale media. EP-en er produsert av Kenneth Ishak og Simen Halseth, og det fysiske eksemplaret sendes ut på forespørsel til presse.

«Det står likevel ikke til å nekte at det ligger en melankolsk 4 A.D.-stemning (tenk Cocteau Twins) over lydbildet deres, parret med en vokalist som omfavner musikken med en klar og distinkt stemme som skiller seg ut”
Hissig.no

«They recently released the track ‘Wooden Floors’, an ambitious song that straddles the line between delicate and powerful. Its strange lyrics and ambient backing are all part of the complex sound that will make you want to listen to it again and again”.
Rambling Pony

Kafeen Coffee Too holder åpent fra kl 17.00.
Konserten starter kl 19.00
Billett kr 150,- selges i inngangen før konserten

12696960_1223351647693967_350109640776116456_o

Ike Sturm og Frøydis Grorud med band

Konsert Galleri Festiviteten

9. mars kl 1930

Frøydis Grorud, sax

Misty Ann Sturm, vokal

Jesse Lewis, gitar

Ike Sturm, bass

Helge Nystedt, piano

Thomas Hvale, trommer

Et spennende, internasjonalt musikalsk møte på Festiviteten. Ike Sturm og Frøydis Grorud med band gjestet Eidsvoll-Jazz i 2014, og kommer nå tilbake med en gruppe på tilsammen 6 musikere fra USA og Norge. Her møtes urbane jazzrytmer fra New York og lyriske melodier fra Norge i et landskap preget av improvisasjon og spilleglede.

Ike Sturm er en bassist, komponist og arrangør som til daglig leder jazzavdelingen ved Saint Peter’s Church på Manhattan. Denne kirka har imange tiår vært kjent som «jazzkirka i New York». Sturm har spilt med mange kjente jazzartister, deriblant Bobby McFerrin og Kenny Wheeler. Denne våren kommer Ike til Norge for å spille med Frøydis Grorud og et knippe utvalgte norske og amerikanske musikere.

Frøydis Grorud er for mange mest kjent som saksofonisten i «Beat for Beat» på NRK. Hun har spilt med en lang rekke av Norges mest kjente artister, og har flere egne utgivelser på merittlisten. I 2012 ga hun ut den kritikerroste jazzplaten «Melting Sound», og i 2015 kom det vakre salmealbumet «Psalmfulness» ut.

I tillegg til Sturm og Grorud er den klassiske sopranen Misty Ann Sturm og gitaristen Jesse Lewis med fra New York. Fra hjemlige trakter bidrar trommeslageren Thomas Hvale fra Eidsvoll og pianisten Helge Nysted fra Oslo. Dette blir en kveld for musikkglade mennesker i alle aldre, med mye spilleglede og improviserende samspill på programmet!

Billetter ved inngang, kr. 250,-

Arr: Eidsvoll-Jazz

stian_karstensen

Førjulsjazz med Stian Carstensen på Galleri Festiviteten

fredag 18. desember kl. 20 (dørene åpnes kl. 19)
lørdag 19. desember kl. 20 (dørene åpnes kl. 19)

Galleri Festiviteten, Eidsvoll Verk.

Bill: UTSOLGT BEGGE DAGER
Arr: Eidsvoll-Jazz

jeg_vil_hjem_2

Maleri, tekstil, collage

«Malingen er bindeleddet mellom mitt indre og ytre jeg, mellom meg og andre mennesker. Det er min stemme, uten den er jeg ingenting»

Utstillingen tematiserer kunsterens egen søken, overført og sett i en større sammenheng – et dagsaktuelt tema.

Mette Mygland har tidligere stilt ut på Galleri Festiviteten i 2011 og 2009. I 2011 deltok hun på Høstutstillingen samt Sørlandsutstillingen og Østlandsutstillingen med akrylarbeider på tekstil.

Vi ser fra mot ny utstilling med Mette Mygland og ønsker deg hjertlig velkommen til vernissage lørdag 7. november kl. 1400.

149364_721214184637687_4070692822845928639_n

Lørdag 12. og søndag 13. desember er det julemarked i Stallgården på Eidsvoll Verk.
Åpent begge dager kl. 1100-1700
Inngang kr 70 (inngang gjelder begge dager) barn gratis.

Julemarkedet har en håndverksprofil og har i år flere boder enn noen gang. Håndarbeid, sjokolade, smykker, vevde duker, julepynt, honning, bakevarer blant mye annet er å finne på markedet. Vi har i år besøk av alpakkaer ute i borregården!

Det blir markedsboder i stallen og i Johannes Salong og vi gleder oss over å ha flere boder ute enn tidligere. Vår tradisjonelle markedskafe med eplevafler og enkel servering i garasjen er åpen. Det vil også bli grilling i en av bodene ute.

I Galleri Festiviteten vises maleriutstilling med Mette Mygland, «Jeg vil hjem». Coffee Too har utvidet kafé med bord både nede og oppe i storsalen denne helgen.

Besøk også våre gode venner på Eidsvoll 1814, Mago, Nebbenes, Kammerpikene og Grønne Hjerter.

Velkommen til Jul på Værket!

Last ned søknadskjema til julemarkedet 2015

mago_a_3_fra_mathiesen_ca1880

17. mai åpner Mathiesen Eidsvold Værks første del av utstillingen «Livet langs Andelva» på Galleri Festiviteten.

Dørene åpnes kl. 20.00, konsertstart kl. 21.00.

Martin Myhre Olsen – sax

Kjetil André Mulelid – piano

Bárður Reinert Poulsen – bass

Simon Olderskog Albertsen – trommer

Wako er en Trondheimsbasert kvartett som spiller moderne akustisk jazz. Det akustiske formatet gjør musikken personlig og intim, og lar energien og spillegleden virkelig skape inkluderende møter mellom gruppen og publikum. Stemningen er upretensiøs og åpen, fylt med improvisasjon og med tydelige referanser til eldre jazzgrupper fra 60-tallet og nyere nordisk jazz.
Wako slipper sitt debutalbum «The Good Story» i oktober.

https://www.facebook.com/wakomusic

Billetter ved inngangen kr. 250,-

Dørene åpnes kl. 20.00, konsertstart kl. 21.00.

Galleri Festiviteten, Eidsvoll Verk12140160_1155358341159965_8814046131765322731_o

klesmarked_stallgården

Den 19. og 20. september skal vi ha second-hand klesmarked på Stallgården på Eidsvoll Verk. Markedet er åpent fra 11.00-16.00 begge dager. Vil du være med? Leie av et bord koster 400 kr for hele helgen, og det er opp til deg hva du vil selge av gamle og nye skatter. Husk: One man’s trash is another man’s treasure. Ta kontakt med oss på jorunn.mathiesen@mev.no eller erica.mathiesen@mev.no for mer informasjon. Det blir kafe i garasjen på stallgården under markedet, og det er gratis inngang. Velkommen til markedsdager på Værket!

11224438_1150021855015066_5666870535724046578_o

Hjertefred Øvre Romerike ønsker velkommen til «Festiviteten», Eidsvoll Verk, mandag 17. august kl. 19.30 og til foredrag ved Bjørg Thorhallsdottir.

Coffee Too holder åpent fra kl. 18.00.

Musikalske innslag ved Lene Viktoria Gulbrandsen og Maren Ylva Nysæther Sørensen

Billettsalg i «KILDEN» Røhergården, Sundgata 16 – 2080 Eidsvoll. (Gå opp trappa ved Strikken, ta til venstre. Inngang midt på bygningen)

Mandag 3. august kl. 16-18
Tirsdag 4. august kl. 16-18
Onsdag 5. august kl. 16-18

Du kan også bestille billetter ved å kontakte Wenche Strand.

E-post: west2@online.no

Telefon: 926 40 253

Du vil da få mulighet til å betale på forhånd og hente billettene ved inngang.

Bill.pris: kr. 150,-

Førstemann til mølla…

Hilsen fra Styret i Hjertefred Øvre Romerike

krutthuset

Krutthuset er den eneste gjenværende bygningen fra det gamle Eidsvold Jernværk, som opprinnelig lå mellom Eidsvollsbygningen og Andelven. Noe av det som er unikt med Krutthuset er at den er bygget av tømmer, noe som er svært sjeldent når det gjelder Krutthus.

Eidsvold Jernværks tid varte fra 1624–1822, Krutthuset er trolig fra 1600 tallet. Eidsvoll Jernværk fikk en nær 200 års broket og skiftende historie med opp-og nedgangstider. Etter Napoleonskrigene var det vanskelige år, Carsten Anker gikk konkurs i 1822 og innstilte dermed driften. De store jord-og skogeiendommene skiftet eiere flere ganger inntil Mathiesen Eidsvold Værk overtok dem i 1893. Samlingen til Mathiesen Eidsvold Værk i Krutthuset har gjenstander fra Eidsvold Jernværk, Feiring Jernværk og andre jernverk fra samme tid. Det er også gjenstander fra Berger glassverk utstilt i Krutthuset.

Åpen helg 27. og 28. juni 2015, kl 11.00-16.00

11109591_1052846548077812_8469274132402812718_o

Konsert Galleri Festiviteten, søndag 24. mai

Mona Julsrud – sang
Helge Lien – piano
Mats Eilertsen – bass
Thomas Hvale – trommer

Dørene åpner kl. 1900
Konsertstart kl. 2000

En festaften der det mimres i kjente og kjære sanger framført av Eidsvoll Verks egen supersanger Mona Julsrud, lydhørt og eminent akkompagnert, støttet og løftet opp av Helge Lien, Mats Eilertsen og Thomas Hvale.

Billetter kr 250,-
ved inngang

arr_17.mai

17. mai er det åpent på Galleri Festiviteten og servering av høye smørbrød, kaker, kaffe, is og brus i caféen.

Åpent fra kl. 10.00.

Velkommen!

stallgarden_hagefest

Vi har i år igjen gleden av å invitere til hagemarked i Stallgården, Eidsvoll Verk 9.–10. mai 2015. Det blir utstillere ute i borregården og inne i stallen samt parkvandring og foredrag. Fullstendig program og utstillerliste kommer nærmere, her er vårt foreløpige program.

PARKVANDRING
Søndag blir det parkvandring med hagehistoriker, Madeleine von Essen

SØNDAG kl. 11.30 og kl. 14.30

FORDRAG
• Kjøkkenhage/Historisk hage med Marianne Olssøn, Hovelsrud gård
www.hovelsrud.no

SØNDAG kl. 13.00

• Dag Lyngard har gitt ut boken, «100 av våre beste roser» og kommer til Hagefesten med to roseforedrag. «Verdens vakreste roser – Austinrosene» og «Roser plantet i potter og krukker».

LØRDAG kl. 12.00 og 14.00

Eidsvoll, Nes og Ullensaker Hagelag deltar med humler på programmet / humlehotell / humleplanter blant annet.

UTSTILLERLISTE
• Bente Hoff / Hagehøns
• Boddingfjell Gård, Anne Lise Sandnes / Saueskinn
• Brokante v/ Ingrid Nicolosi / Vintage hage
• Disen Kolonial tremøbler v/ Sjur Harby / Historiske hagemøbler, historiske pelargonia
• Eidsvoll Hageservice, Nils E. Mostue / Stein, speilbasseng
• Florine Blomster AS / Blomster og planter, krukker, stemorsblomster
• Eidsvoll, Nes og Ullensaker Hagelag / Humler og andre hjelpere i hagen
• Fredholm Cottage Garden, Helen Fredholm / Cottage Garden – Bøker, planter
• Helnor, Geir Haga / Regnvanns tønner
• Kløfta møbler, hjem og hage / Dyrkningstunnel
• Kastanjegjerder, Kristian Hjelt / Kastanjegjerder
• Hofseth Gård / Liljer, pelargonia, steinovnsbakt brød
• Leonoras Rom / Vintage hage
• Line Yri, Gunn-M. Apeland / Dagliljer, iris
• Marit Myrstad / Historiske stauder
• May Kristoffersen, Tove Lindås, Bente Resaland / Hagelykter og hagebetong
• Myrvold Planteskole, Ida Myrvold / planter, Gardengirl produkter
• Naturgården, Ragnar Thon / Gabioner
• Ole Jonny Olsen, Ann Kristin Engum / Hagetønner
• Roseforeningen, Lokallag, Elisabeth Hegge / Roser
• Garden Living, Tommy Tønsberg og Kenneth Ingebretsen / Stauder, bøker
• Vien Compagniet, Stephen og Hege Chance / Hageredskap
• Woodland Border, Jørgen Risvik-Jellum / Bakerovner
• Übergames, Chris Clausen / Hagespill
• Svein Bjercke / Honning
• Øras AS, Kristin Lundem / Plantejord

Lars Arne Rørtveit er vår faste medarrangør og hagefaglig ansvarlig,
vi er glad å ha han med på laget.

Åpningstider:
lørdag 9. og søndag 10. mai kl. 11.00-17.00

Inngang 100,-
Markedspass gjelder begge dager + foredrag
Barn gratis

Hjertlig velkommen!

Grzegorz Niemczukn

Den polske mesterpianisten Grzegorz Niemczuk spiller verker av Mozart, Beethoven, Schubert og Richard Strauss.

Grzegorz Niemczuk er en av de fremste yngre pianistene i Polen. I 2010 vant han 1. pris i den store Chopin-konkurransen i Warszawa og han blir nå betraktet som en av verdens fremste Chopin-tolkere. I januar 2013 fikk han Carnegie Halls debutantpris i skarp konkurranse med mange av verdens fremste instrumentalister.

Konserten i Festiviteten søndag 26. april har fått tittelen ”Musikk for sjelen”. Grzegorz Niemczuk vil fremføre et program bestående av de vakreste skattene i pianolitteraturen. Han vil gi oss kjente verker av Mozart, Beethoven, Strauss og Schubert.

Galleri Festiviteten søndag 26. april kl. 18.00
Bill. kr. 200,-

Billetter kan bestilles på mail: jroac@online.no
eller mobil 911 21 953

stina_stenerud2

“Noen damer har rett og slett noe av grunnfjellet i seg, i stemmen og den plassen de automatisk gir seg selv når de trer frem på scenen. Slik oppleves Stina Stenerud” – Johnny Andreassen, BluesNews.
Stina Stenerud & her Soul Replacement stiller med 10 manns soulbesetning på scenen på Galleri Festiviteten og garanterer for en sprudlende og energisk reise gjennom soul, funk og gospel.
Galleri Festiviteten, Lørdag 18. april
Dørene åpner kl. 1900, Konsertstart kl. 2100
Inngang: kr 300,- Billetter kan forhåndsbestilles på cafe@gallerifestiviteten.no og hentes i Café Festiviteten (Kun kontant).

olivenolje

Lær om produksjon og klassifisering.
Hvorfor er olivenolje sunt? Hva er kvalitet, hva skal det smake og hva skal det koste?
En smakfull kulturreise gjennom Italia fra nord til sør.

Hjertlig velkommen til en kurskveld i Café Festiviteten med nye smaksopplevelser.
Begrenset antall plasser. Enkel servering.

Kurs ved Jørgen Lund, Norges eneste utdannede olivenoljesmaker.

Kursdag: 15. april
Kursavgift: kr 250 pr deltager
Påmelding: cafe@gallerifestiviteten.no

Arr: Café Festiviteten og Livio Norge

aud_bøhn

Velkommen til vernissage lørdag 7. mars kl. 14.00 på Galleri Festiviteten. Ett år etter første separatutstilling «tillit» gleder vi oss nå til Aud Bøhn’s nye utstilling «møte» på Galleri Festiviteten. Her vil hun vise akrylmalerier og tegninger. Etter 3 år på Nydalen Kunstskole, gikk Bøhn til veiledning hos kunstner Hanne Friis. I 2014 ble hun antatt på Romriksutstillingen med et akrylmaleri. Aud går nå til veiledning hos kunstner Markus Brendmoe. Utstillingen henger fra 7. mars til 29. mars

stian_karstensen

Thomas Hvale har samlet dette lokalt forankrede stjernelaget, «Hvales DreamTeam», Stian Carstensen – acc, git, div., Gisle Røen Johansen – tenorsax, Mats Eilertsen – bass, Thomas Hvale – trommer
Dørene åpnes kl. 20.00
Konsertstart kl. 21.00
Billetter kr. 250,- I salg fra 5. mars i Cafe Festiviteten
Arrangør: Eidsvoll-Jazz / Galleri Festiviteten

damenes_aften

Kammerpikene og Cafe Festiviteten samarbeider igjen for å lage årets ultimate «jentekveld».
Vi dekker opp storsalen med småbord og levende lys, ta med deg jentegjengen for påfyll av inspirasjon frem mot våren! På catwalken ser du flotte klær fra bl.annet Maison Scotch, by Timo, inspiration by Laa, Please Jeans og Hot Lava. Det blir trekning av fine premier på billettene, hvor hovedgevinsten har en verdi på 2.000,-
Bill. kr. 250,- inkluderer bl. annet husets snack/tapas tallerken, motevisning og underholdning. Billettene selges hos KAMMERPIKENE , mot kontant betaling. (f.o.m onsdag 04.03.15)

klesmarked

Selge-Bytte-Gi bort KLÆR/SKO/REDESIGN/ACCESSORIZE MARKED
Lørdag 28.02 og søndag 01.03 åpner Galleri Festiviteten storsalen til markedsplass for klær, sko, tilbehør, redesign og gjenbruk av klær.
Nå kan du være utstiller hos oss! Rydd klesskapet og kanskje kan det som ikke lenger passer til deg få nytt liv hos andre? Gi deg selv og kleskottet en Feng Shui-opplevelse, i tillegg til et lite bidrag til miljøet. Et bord koster kr 400 (150x75cm + plass til stativer og kurver)
Bli med! Ta kontakt med gallerifestiviteten@mev.no

Fri entrè
Åpen Café

dyrud

Torbjørn Dyrud fra Toten er godt kjent i Mjøsdistriktet som visesanger, pianist og musikalsk ansvarlig for sommershowet Urbane Totninger.
«Detti er heme», hans første plate med sanger om det gode, det alvorlige, det artige og det fine, fikk tre ganger terningkast 5! Dette blir en stor kveld for de som liker gode tekster, gode fortellinger og god musikk.
Billetter 250,- Forhåndsalg i Café Festiviteten(kontant betaling) og billetter i døra.
Caféen er åpen fra kl. 1800, konsertstart kl. 1900.

yuri

Yuri Honing er en av Nederlands og Europas store saksofonister. Ikke bare i kraft av sine nesten 2 meter på strømpelesten, men på grunn av sin sonore, kraftfulle, uttrykksfulle tone. Yuri Honing Quartet har turnert og begeistret publikum over hele planeten, Kina, Indonesia, India, Sør-Amerika og Europa med sin intenst svingende, men også lyriske instrumentale musikk. De kommer med nytt album i år, «Desire» som er en spennende blanding av jazz, barokk og samtidsmusikk. Med seg i kvartetten har han sin trofaste våpendrager gjennom mer enn 20 år Joost Libaart på trommer, den vituose pianolyrikeren Wolfert Brederode, kjent fra flere innspillinger og utgivelser på ECM (samme plateselskap som Tord Gustavsen) og til slutt den drivende gode islandske kontrabassisten Gulli Gudmundsson.

Dørene åpner kl 2000
Konsertstart kl 2100